Go to Top

Statssekretær åpnet nytt sjøredningskorps i vest


RS Simrad Færder

Statssekretær Jon Georg Dale i Samferdselsdepartementet åpnet tirsdag ettermiddag det nye sjøredningskorpset på Stord i Sunnhordland. -Nok et sted langs vår lange kyst er sikret et godt beredskapstilbud sa han i talen.

Sjøredningskorpset på Stord ble startet i vår, og allerede har 50 personer gjennomgått nødvendig trening for å bemanne skøyta. Stasjon og base for korps og skøyte ligger på Eldøyane, et sted som er beredskapsmessig veldig gunstig i forhold til hele Sunnhordlandsbassenget. Korpset hadde skøyta på plass allerede i mai. Dette er i følge lederen av frivillighetsavdelingen, Bente Asphaug, veldig viktig for å få drillet mannskapene riktig og målrettet på den skøyta de faktisk blir satt til å operere. Nå vil den og mannskapene inngå som en del i den offisielle kystberedskapen, og kan dermed kalles ut på oppdrag døgnet rundt.    

Redningsskøyta Simrad Færder er 12,5 meter lang og 3,5 meter bred. Den er utstyrt med to Yanmar-motorer på 420 hk. Disse motorene gir en toppfart på 30 knop og skøyta har en rekkevidde på 200 nautiske mil.

Les mer om dette på Redningsselskapets nettsider.