Go to Top

Statssekretær åpnet nytt sjøredningskorps i vest


RS Simrad Færder

Statssekretær Jon Georg Dale i Samferdselsdepartementet åpnet tirsdag ettermiddag det nye sjøredningskorpset på Stord i Sunnhordland. -Nok et sted langs vår lange kyst er sikret et godt beredskapstilbud sa han i talen.

Sjøredningskorpset på Stord ble startet i vår, og allerede har 50 personer gjennomgått nødvendig trening for å bemanne skøyta. Stasjon og base for korps og skøyte ligger på Eldøyane, et sted som er beredskapsmessig veldig gunstig i forhold til hele Sunnhordlandsbassenget. Korpset hadde skøyta på plass allerede i mai. Dette er i følge lederen av frivillighetsavdelingen, Bente Asphaug, veldig viktig for å få drillet mannskapene riktig og målrettet på den skøyta de faktisk blir satt til å operere. Nå vil den og mannskapene inngå som en del i den offisielle kystberedskapen, og kan dermed kalles ut på oppdrag døgnet rundt.    

Redningsskøyta Simrad Færder er 12,5 meter lang og 3,5 meter bred. Den er utstyrt med to Yanmar-motorer på 420 hk. Disse motorene gir en toppfart på 30 knop og skøyta har en rekkevidde på 200 nautiske mil.

Les mer om dette på Redningsselskapets nettsider.

Vi bruker cookies på våres nettsider for å bedre brukeropplevelsen og til statistikkformål. Godtar du dette og vil bruke siden som før klikk her, eller les mer.