Go to Top

Flere hundre står i kø for å jobbe gratis på sjøen


VIL BIDRA: Bent Arne Blegen har allerede har stått på ventelisten i åtte måneder. Foto: TV 2

Bent Arne Blegen (42) har stått på venteliste i over åtte måneder for å jobbe som frivillig på redningsskøyte. Nesten annenhver redningsskøyte i Norge driftes helt og fullt av frivillig mannskap.

For er par uker siden hadde sjøredningskorpset i Stavanger et team fra TV2 nyhetene med oss ut for å filme litt i forbindelse med en reportasje de jobbet med om det frivillige arbeidet som Redningsselskapets Sjøredningskorps legger ned.

I Stavanger bidrar frivillige til beredskapen 24 timer i døgnet, 365 dager i året med drift av redningsskøyta RS Ryfylke. I sommer får den sin avløsning av en helt ny redningsskøyte RS 155. I den forbindelse øker sjøredningskorpset i Stavanger vaktlaget fra 3 til 4 personer og tar derfor inn en del av ventelistene i disse dager.

Det er en stor inspirasjon for frivillige som samlet bidrar med nær 20.000 dugnadstimer for til fellesskapet når det nå kommer en helt ny skøyte.
 
 

Vi bruker cookies på våres nettsider for å bedre brukeropplevelsen og til statistikkformål. Godtar du dette og vil bruke siden som før klikk her, eller les mer.